Облачно съхранение

 Предимства на облачните хранилища

  • Няма да се притеснявате, че ако нещо се случи с компютъра, ще изгубите всичките си данни.
  •  Няма нужда да пазите всичко на флашки и дискове, които постоянно да носите със себе си.
  •  Използвайки облак , може да започнете да работите върху нещо на компютъра в офиса, и да продължите от там, откъдето сте спрели, когато се приберете у дома. 
  •  Облачните хранилища обикновенно имат  мобилни приложения 
  •  Споделянето на информация с другите е много лесно. Може да дадете достъп до всяка папка или конкретен файл.
  •  Може да запазвайте файлове от  имейла си
  •  Още много +++++

НАЙ ДОБРИТЕ ОБЛАЧНИ ХРАНИЛИЩА

Dropbox

  Несъмнения лидер сред облачните хранилища  несъмнено е  Dropbox. Първата причина затова е че е безплатна услуга, която ви позволява да имате достъп до ваши снимки, документи и видео от всякъде и по всяко време. Това означава, че всеки един файл, който качвате и съхранявате в Dropbox, автоматично ще се съхрани на всички ваши устройства, които имат инсталиран негов клиент , ще имате достъп и през браузъра от всеки компютър. За разлика от други платформи  Dropbox  е наличен и под Линукс, и за него има разработена богата палитра от приложения които добавят нова функционалност на облачната услуга и разширяват нейните възможности.
Ако изберете Dropbox след като се регистрирате получавате 2 GB пространство + още 512MB ако се регистрирате по този линк. Можете да  каните и свой приятели като това допълнително ви носи 500 МВ за всеки поканен , общо до 16 GB.
Цена:Безплатно
Пространство: 2 GB
Безплатно разширение:ДА

One Drive

Да разказваме за облачното хранилище на Майкрософт е меко казано смешно. При регистрация получавате 5 ГБ. , и автоматично още 3 ГБ   като  инсталирате и мобилното приложение за Android (Play Store) или iOS (iTunes) и включите автоматично синхронизиране на снимки. .Можете да  каните и свой приятели като това допълнително ви носи 500 МВ за всеки поканен.ПС версията подържа избирателно синхронизиране , споделяне на папки и файлове. Налице е и пълна интеглация с другите продукти на Майкрософт. Може да се регистрирате по дадения линк.
Цена:Безплатно
Пространство: 5 GB
Безплатно разширение:ДА