Биткойн портфейл в BlockChain.info

Какво е Биткойнт портмоне ,Биткойн адрес и Биткойн сметка?

Биткойн адрес и Биткойн сметка са различни  понятия но означават едно и също. Портфейлът от своя страна може да управлява   множество биткойн адреси. В BlockChain.info при всяка транзакция се дава нов адрес към същия портфеил. Портфейлът е връзката ви с блокчейна на биткойн, чрез която можете  да приемате и извършвате разплащания с биткойн.

Важно !!! Старите адреси остават активни и може да получавате пари на тях, но заради сигурността се дава и нов. Ограничение за броя няма.Основното предназначение на Биткойн портфейла е надеждно да съхранява частните ключове и да обобщава наличностите от всички ваши  сметки. Важно !!!

Как да си направим биткойн порфейл?

Отговорът е прост : Чрез регистрация  в BlockChain.info?

Биткойн портфейл в BlockChain.info

Биткойн портфейл в BlockChain.info

  • След това изберете "Create а free wallet";
  • Въведете адрес на електронна поща , парола и сложете човка на "I have read and agree to the Terms of Service". Натиснете  бутона "Продължи".

Сайта е на български така че по нататък всичко може да разберете от самия сайт.

Важно !!! В сайта в раздел сигурност има така наречената мнемонична парола.Препишете си мнемоничната поредица или най-добре я разпечатайте на лист хартия.(Предлага се дори PDF файл който да си разпечатате и да напишете поредицата.) Ако забравите паролата и загубите мнемоничната поредица, губите парите си! При забравена парола, мнемоничната поредица е единствения начин за повторен достъп! Важно !!!